Kolajen Kilo Aldırır mı?
Kolajen insan vücudunda doğal olarak bulunur. Özellikle, cilt, kemikler, tendonlar, kıkırdak ve diğer bağ dokularında etkilidir. Bu proteinin üretimi vücut genelinde zamanla azalıyor. Bu nedenle güzel bir cilde sahip olmak ve eklemlerinizi formda tutmak istiyorsanız takviye almak akıllıca bir fikir olmaktadır.
Günümüzde besin takviyelerinin bileşimine baktığımızda kolajen içerenlerin çoğunun bunu deniz kolajeni formunda yapılmaktadır. Deniz kolajeni, insan vücudu tarafından doğal olarak üretilen en yakın kolajenlerden biridir. Kolajenin yağ ve kas kütlesi üzerindeki etkisini göstermektedir. İlkini azaltıp ikinciyi desteklemektedir. Bu nedenle kilo alımı veya kaybı üzerinde olumlu bir etkisi olmaktadır.
Kolajen Kilo Yapar mı?
Diyet takviyelerinde bulunan kolajen peptidleri kalori yükünü temsil eder. Bazı insanlar deniz kolajeni takviyesiyle kilo alma olasılığını merak ediyor. Kollajenin besin değeri 1 gram başına 4 kcal’dir. Çoğu zaman bir gıda takviyesi, 20 kcal’i temsil eden yaklaşık beş gram deniz kolajeni içerir.
Bu kalori alımı göz ardı edilemez, özellikle de genellikle tatlandırıcılar gibi diğer kalorili bileşenlerle ilişkili olduğu zaman. Bununla birlikte, kolajenin bir protein olduğu ve bu nedenle daha yüksek yağ veya şeker içeriğine sahip diğer gıdalara göre daha az hacim kazandırıcı etkiye sahip olduğu unutulmamalıdır.
Kolajen Kullanımı ve Kilo Alma
Protein almanın, kilo alımını düzenleyen çeşitli hormonları etkileyerek metabolizmayı hızlandırdığı ve iştahı azalttığı uzun yıllardır gösterilmiştir. Aynı zamanda kolajenin tokluk hissini artırmada ve gıda alımını sınırlamada diğer proteinlerden daha etkili olduğu bilinmektedir. Sonuç olarak da besin alımını azaltır ve kilo kaybını kolaylaştırır.
Bir gıda takviyesinde kolajen almak sizi şişmanlatacak gibi görünmüyor. Öte yandan, dengeli ve çeşitli bir beslenmenin yanı sıra spor uygulamalarıyla birlikte kullanıldığında tokluğun kontrol altına alınmasına ve kilo kaybının desteklenmesine yardımcı olurken aynı zamanda iyi kas kütlesinin ve verimli bir metabolizmanın korunmasına da yardımcı olabilir.